Vogels met een eigen willetje

Donna blouse

Dit zwart-witte stofje van viscose valt heel soepel en luchtig. Ideaal om mijn zomergarderobe aan te vullen met een blouse.
Het werd de Donna blouse uit La Maison Victor. Omdat ik mijn tops liever wat te lang dan te kort heb, maakte ik deze zes centimeter langer, wat achteraf ideaal bleek te zijn. Het stofje ziet er vriendelijker uit dan het is, zo met die geometrische figuurtjes die van ver op vogeltjes lijken. Het stofje bleek nogal een eigen willetje te hebben. Zowel onder de naaimachine als ernaast en vooral wat betreft de mouwtjes. De blouse heeft van die leuke omgeplooide mouwtjes. Maar eenmaal ik ze erop gezet had, vielen ze helemaal niet mooi. Dan maar het omgeplooide mouwtje met een stiksel vastgezet. Daarom gelukkig niet minder mooi. Ook het fijne zoompje onderaan was geen sinecure. Een goede oefening als je het mij vraagt.

Ik koos voor eenvoudige drukknoopjes, want ik vond het stofje op zich al vrij druk. Als je er te lang op kijkt, krijg je een beetje pijn aan je ogen, probeer maar eens.

De blouse draagt heel fijn, is lekker luchtig en zal veel gedragen worden deze zomer!

Donna blouse

Donna blouse

Donna blouse

Patroon: Donna Blouse van La Maison Victor
Stof: Modecoupon

8 reacties op “Vogels met een eigen willetje”

  1. Dag Frouke,

    al die mooie leuke zelfgemaakte kleren! Proficiat hoor! Als de zomer gedaan is en ik mijn wit rokje kan missen, bezorg ik het jou en kan je voor mij een jeansrokje maken?
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *