Tijd voor een rok!

Vandaag twee voor de prijs van één! Ik maakte een rok én bijpassende top!

De rok stond al even op mijn lijstje. Ik ben geen rokkendrager. Ik kies altijd voor broeken of jurkjes. Tijd om daar eens verandering in te brengen vond ik! Dus ik kocht een oranje jacquard om er de Rachel rok mee te maken. Het stofje heeft trouwens hier en daar een heel subtiel koperdraadje. Zo subtiel dat ik het pas ontdekte toen ik er met mijn neus op zat tijdens het naaien en iets zag blinken tussen de rafelende randjes. Diezelfde randjes die voor heel wat dankbaarheid zorgden tegenover mijn overlockmachine, nog meer dan anders! Ook ons Nancy (jawel, onze robotstofzuiger heeft een naam…) heeft haar werk gehad met de vele draadjes op de grond. Maar goed, ondanks de kleine uitdaging die dit stofje bracht, is de rok wel erg goed gelukt, alsook de rits, die is zo blind als een mol! Oh ja, en de zakken liet ik trouwens weg, die vond ik overbodig.

De bijpassende t-shirt is een ander verhaal. Toen ik het stofje voor de rok kocht, wist ik dat er niets in mijn kleerkast te vinden is dat bij de rok past. Ik kocht er dus een grijze crêpestof bij. Een heel mooi stofje. Maar toen ik de stofjes bij elkaar legde, sloeg de twijfel toe. De combinatie deed me precies wat denken aan het uniform van treinconducteurs. Niet echt waar ik heen wilde. Op naar de stoffenvoorraad dus. Mijn oog viel op een zwart-wit stofje. Eentje uit de ‘mislukt-en-hergebruikdoos’. Ik had er afgelopen zomer een jurk mee gemaakt. Maar het model stond me helemaal niet. Ideaal om een top mee te maken! Het patroon moest een beetje verknipt worden om op de stof te passen, maar dat zie je amper. Nu kan ik dit prachtige stofje tenminste dragen!

Rachel rokRachel rok

Harley top

Rachel rok en Harley top Rachel rok en Harley topPatroon: Rachel rok  en Harley top uit La Maison Victor
Stof rok en top: Stof op zolder

23 reacties op “Tijd voor een rok!”

  1. Mooi! Leuk dat je twee kledingstukken samen hebt gemaakt. Ik grijp meestal dan toch weer naar een (saaie) basic om bij m’n eigengemaakte kledingstuk te dragen.

    Grappig trouwens dat je robotstofzuiger ook een naam heeft, de onze heet Klaus! 😀

    1. Dankje! Ik heb gemerkt dat ik de kledij amper draag als ik niets leuks heb om mee te combineren. Dus nu probeer ik erop te letten dat ik er meteen iets leuks bij heb. En Klaus, ook een topnaam 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *