’t Zit hem in de details

pam jurkIk hou van leuke details in de kledingstukken die ik maak. Zo’n accentje dat een eenvoudig model net dat beetje extra kan geven. In dit geval werd een simpele, rechte jurk gepimpt met wat lintjes op de schouder.

Ik kocht het gele stofje afgelopen zomer. Het is een stevige en mooi doorvallende crêpe. Ideaal voor een jurkje, maar wat betreft het model bleef de inspiratie even op zich wachten. Tot ik een tweetal weken geleden een visioen kreeg. Zo gaat dat bij mij, plots zie ik helemaal voor me wat ik van een bepaald stofje wil maken en dan weiger ik om daar nog van af te wijken. Ik zag een recht model met op de schouders koperkleurige stukjes met een gevlochten effect. Maar, eenmaal ik dit weet wordt het meestal moeilijk. Welk patroon gebruik ik hiervoor? Omdat ik niet meteen iets vond dat aan mijn eisen voldeed, besloot ik een bestaand patroon aan te passen. De Pam-top uit La Maison Victor leek me hiervoor wel geschikt. Ik verlengde de top tot een jurk en paste de schouders aan.

Voor de schouderstukjes vond ik in de Veritas een lint in een perfect bijpassende koperen kleur. Het gevlochten effect verwezenlijken was een kleine uitdaging. Na wat puzzelen gebruikte ik wondertape om de linten op hun plaats te houden en vast te stikken op de schouderstukjes. Het was de eerste keer dat ik wondertape gebruikte. Wat een handig iets is me dat! Vanaf nu altijd aanwezig in mijn naaikoffer. Het kleedje zat verder vrij snel en gemakkelijk in elkaar. Ziehier het resultaat:

pam jurk

pam jurk

dsc_0530 pam jurk

Stof: Stof op zolder
Patroon: aangepaste Pam top uit La Maison Victor

20 reacties op “’t Zit hem in de details”

  1. Hallo, ik zag net je berichtje op facebook passeren (in de groep ‘naaien voor vriendinnen’) en heb even doorgeklikt. Wat een mooie blog heb je! Niet alleen dit jurkje, maar ook heel veel andere dingen die je gemaakt hebt zijn echt prachtig! Ik ben fan en volg je! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *