Strepen: een haat-liefdeverhouding

streepjestop

Dit moest een snel-klaarprojectje worden. Niets was minder waar. Die strepen… Mooi zijn ze wel, maar voor een perfectionist als mezelf zijn ze een verschrikking om te naaien. Op de zijnaden moeten de strepen namelijk perfect opeen vallen. Twee millimeter verschil wordt niet getolereerd. Ik had nochtans alles netjes vastgespeld, maar zelfs mét boventransport lukte het met deze lichte tricot aan geen kanten. Los – opnieuw proberen – los – nog eens proberen – … Uiteindelijk besloot ik te driegen, iets wat ik enkel doe als het de allerlaatste optie is. En het werkte!

Het werd een zomerse streepjestop met een klein knopenpad om het net dat tikkeltje extra te geven.

Patroon: Zelfgetekend
Stof: Stof op zolder


11 reacties op “Strepen: een haat-liefdeverhouding”

    1. Dankje! Zo’n patroon is vrij gemakkelijk te maken. Het is lichtjes gebaseerd op een top die ik al had. Dit overtekenen om zeker te zijn van de goede maat en dan aanpassen naar wens!

  1. Ik begrijp niet hoe iemand dit kan. Zo, zonder opleiding iets uit je naaimachine toveren. Je bent een echt talent, neem het van mij aan. Je moet zeker verder doen. Ik kijk al uit naar je volgende creaties! Proficiat!

  2. Gisteren op bezoek geweest bij jou en je had je prachtige streepjes aan! Donna meets Jessie hing te pronken in je mooie zelf ontworpen woonkamer die je liefje met eigen handen heeft uitgewerkt.
    Proficiat aan jullie beiden! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *