Rolmes? Gedaan met knipstress!

rolmes stof snijden

In den beginne, anderhalf jaar geleden, kocht ik mezelf een echte stofschaar. Naaimachine klaar, eerste patroon klaar, stof klaar, knippen maar! Helaas… knippen bleek zo mijn ding niet te zijn. Dat zal oefenen worden, dacht ik. Maar net toen ik katoentjes knippen wat onder de knie kreeg, waagde ik me aan een rekbaar stofje. Welkom in kniphel! Er moest toch een betere manier bestaan om die patroontjes uit die stof te krijgen? Onze goede vriend Google werd erbij gehaald en algauw kwam ik uit op een rolmes. Dit leek me zoveel handiger dan een schaar, bestellen dus! Ik kocht me hier een snijmat van 90 op 60 cm en bij Veritas een rolmes van 60mm.

W-A-U-W! Wat een verademing. Stofje op de snijmat, patroontje (incl. naadwaarde) op de stof met enkele gewichtjes en rondom snijden. Dit gaat zo snel en vlot. Bovendien werkt het heel netjes. Ook geen gedoe met het patroon vastspelden. Rekbare of hele fijne stofjes blijven netjes op hun plaats. Niets dan voordelen dus! Het enige nadeel is dat je af en toe het mesje moet vervangen omdat het wat bot wordt. Bij het bot worden van mijn eerste mes ben ik trouwens overgeschakeld naar een kleiner formaat. 60mm was niet zo handig om bochten te snijden. In de bouwmarkt kocht ik me een Stanley rolmes van 45mm en dat werkt veel fijner. Nieuwe mesjes vind ik eveneens in de bouwmarkt en ik zorg dat ik er altijd eentje op voorraad heb.

Intussen gebruik ik dit al meer dan een jaar. Ik ben dus heel tevreden met mijn rolmes en snijmat. Nooit meer stof knippen met een schaar voor mij!

rolmes stof snijden rolmes stof snijden rolmes vervangmes

6 reacties op “Rolmes? Gedaan met knipstress!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *