De raven jurk: eenvoud siert

Raven jurkEnkele maanden geleden merkte ik op dat ik veel kledingstukken had met print, en die zijn moeilijk met elkaar te combineren. Tijdens het stofjes shoppen zijn die printstofjes natuurlijk ook deze die het meest in het oog springen. Tijd dus om daar verandering in te brengen! Ik kocht een aantal effen crêpestofjes om mijn garderobe aan te vullen met enkele effen stukken die overal bij passen. Of die gewoon een wat rustigere uitstraling hebben, dat mag ook eens hé. Enkele van die stofjes werden al snel verwerkt, andere bleven liggen wegens nog niet gekoppeld met het ideale patroontje. Dit was zo’n stofje. Eentje met een prachtige petrol kleur. Eerst een top, dan een blouse, dan een jurk (maar welke?), toch maar een blouse, … En plots zag ik het licht; de Raven jurk. Simpel en stijlvol!

Ik zag het helemaal voor me. De hals afgewerkt met pareltjes – van die buisjes – in het zwart, in drie rijtjes naast elkaar. Ik heb me rot gezocht naar die parels (die uiteindelijk zelfs niet zwart waren), om ze er deels op te naaien en dan toch te beslissen dat ze er weer af moesten. Veel en veel twijfels gingen over de kwestie; wel of geen parels. De jurk met half opgenaaide parels heeft zelfs een weekje op het keukeneiland gelegen. Zo kon ik er elke dag een paar keer naar kijken om nog een beetje te twijfelen. Maar goed, de knoop werd doorgehakt met behulp van de gewaardeerde mening van een vriendin. En eigenlijk ben ik er wel blij mee. De jurk is mooi in zijn eenvoud en valt heel leuk. Doe er nog een leuke ketting bij en het plaatje is compleet!

Raven jurk

Raven jurk

Raven jurk Raven jurk

Stof: Stof op zolder
Patroon: Raven jurk van La Maison Victor, editie 5, 2016 (mouwen 10 cm korter / 5 cm verlengd / zonder zakken)

28 reacties op “De raven jurk: eenvoud siert”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *