Puzzelen met een paneelstofje

Ik had het stofje al enkele malen in mijn winkelmandje gedropt en er last-minute weer uitgehaald. Oh zo mooi! Maar wat zou ik er in godsnaam mee maken? Laatst lag het weer in mijn mandje en deze keer mocht het helemaal mee tot de bevestig-de-bestelling knop.

Wat ik ervan zou maken, wist ik nog steeds niet. Dat zou ik later wel beslissen. Algauw kwam de postbode met mijn pakje en het stofje bleek in het echt nog mooier dan op scherm. Maar daar lag het dan, een paneeltje van 1m40 op 1m05. Daar haal je niet zoveel uit, en al zeker niet als je rekening moet houden met de tekening die erop staat. Ik geloof dat het drie dagen op tafel gelegen heeft. Elke dag heb ik het een paar keer open gelegd en erop zitten staren. Ik kan je verzekeren, naaien kan mentaal heel vermoeiend zijn. De laatste dag van 2016 kwam ik tot een oplossing. Het zou een cardigan worden!

Bij gebrek aan een patroon naar mijn goesting, tekende ik iets over uit mijn kast. Vervolgens is de perfectionist in mij op zoek gegaan naar de mogelijkheid om het patroon in de stof door te laten lopen in de zijnaden. Wonderwel gelukt moet ik zeggen. Het naaien zelf nam eigenlijk slechts een fractie van alle benodigde tijd in om deze cardigan te creëren.

Zo werd dit mijn laatste stuk van 2016. De prachtige stof met gouden accent komt mooi tot zijn recht en stiekem kan ik de binnenkant ook af en toe eens showen, want die is helemaal in het goud! En jullie weten intussen waarschijnlijk al dat ik dat fantastisch vind.

cardigancardigancardigan cardigancardigan

Stof: Stof op zolder
Patroon: Naar cardigan uit mijn kast

12 reacties op “Puzzelen met een paneelstofje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *