Een panterstofje, (n)iets voor mij

rechte jurk matching outfits matching mindsHet eerste item van mijn herfstcollectie is een feit. Een jurkje. Eentje die ik in de winkel waarschijnlijk in de rekken zou laten hangen vanwege de print, maar waar ik nu eigenlijk toch een beetje verliefd op ben.

Yes, eindelijk terug aan het naaien geslagen, en bijgevolg dus ook aan het bloggen. Een drukke zomervakantie, dat was het. Ik had veel zomerse naaiplannen, maar ik kwam er gewoon niet toe. So much to do, so little time, zoals ze wel eens zeggen. Maar ook na de zomervakantie kwam er niet veel van naaien in huis. Want omdat ik nog niet genoeg hobby’s en activiteiten heb om mijn vrije momenten mee op te vullen, AHUM, besloot ik er nog eentje bij te nemen. Sinds september volg ik een opleiding tuinaanleg. Tijd om groene vingers te kweken en, hopelijk, volgende lente onze tuin eens te fatsoeneren. De late avondles was even wennen, vooral in combinatie met het terug opnemen van het werkritme en zelf terug voor de klas te staan na de vakantie. Nu alles weer wat op zijn plooi is, heb ik weer genoeg energie om te naaien en te bloggen. Yes!

Zoal ik al zei, ik maakte een kleedje. Het stofje was echter geen voor de hand liggende keuze. Ik trad weer maar eens buiten mijn comfortzone met dit naaiproject. En dan meer bepaald met het stofje. Een panterstofje, niet meteen iets voor mij. Maar er was een klik. Ik zag het stofje in de online shop Georgette en ik kon niet stoppen met ernaar te kijken. Mijn hart zei ja, mijn verstand twijfelde. Is dit wel iets voor mij? Het duurde nog enkele virtuele winkelbezoekjes eer ik het lef had om het stofje te bestellen. Maar het was puur contentement toen ik het pakje opende en dit prachtige stofje zag. Dat het grotendeels uit mijn lievelingskleur oker bestond, zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Ik zag een jurk voor me, een rechte, losse jurk. Zonder veel poespas. Zodat het stofje volledig tot zijn recht zou komen. Liefst met lange mouwen, zodat ik er op koude dagen geen trui over zou hoeven te dragen, want dat is zonde van de mooie print. Het werden vier-vijfde mouwen, of zoiets. Want de lange mouwen waren het net niet. Ik maakte gebruik van het patroon van de rechte jurk uit het boek Matching outfits matching minds. Een fijne pasvorm, enkel de borstnepen zouden wat hoger mogen komen. Dat onthou ik voor een volgende keer. Ik ben er zeker van dat deze jurk veel gedragen zal worden.

[easy-image-collage id=821]

rechte jurk matching outfits matching mindsrechte jurk matching outfits matching mindsrechte jurk matching outfits matching mindsrechte jurk matching outfits matching minds

Patroon: Rechte jurk uit Matching Outfits Matching Minds
Stof: Georgette

4 reacties op “Een panterstofje, (n)iets voor mij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *