Omdat ik nu een rokjesfan ben

Rokjes, ik draag ze bijna nooit. Of mag ik nu droeg zeggen? Sinds kort ben ik namelijk groot fan en zie ik in elk stofje een rok!

Ik had het al horen waaien op het werk. Er is een nieuwe pop-up shop in Ninove. Eentje met handgemaakte spulletjes en stofjes. Of het niets voor mij was vroegen mijn collega’s. Jawel, ik was wel benieuwd. En zo ging ik met vriendin en collega Nele na het werk eens een kijkje nemen bij Fabrik UNIK. Het bleek een heel gezellig winkeltje te zijn, met een kleine, maar heel leuke collectie stofjes. Mijn oog viel er op een witgouden stofje. Ideaal om nog een rokje te maken! Na wat getwijfel (want eigenlijk moet ik dringend wat stofjes uit mijn voorraad opwerken) besloot ik het toch maar mee te nemen, want het ging weg aan een heel mooi prijsje. In de couponnenmand zag ik net voor het afrekenen nog het blauwgroene stofje blinken. Perfect voor bij die rok! Dus het ging ook mee…

De rok is een simpele rimpelrok. Twee rechthoekige lappen en een rekker in de taille. Er ging ook voering in, want de stof is een beetje doorzichtig. Voor de shirt koos ik een eenvoudig model. De welbekende Odette die je tegenwoordig overal tegenkomt in naailand. Nu begrijp ik ook waarom. Het is een superfijn model. Eenvoudig, maar stijlvol. En hij zit ook nog eens snel in elkaar.

Odette top La Maison Victor

RimpelrokOodette La Maison VictorOdette La Maison Victor

Patroon shirt: Odette van La Maison Victor mei/juni 2017
Patroon rok: zelf getekende rimpelrok
Stof: Fabrik Unik

13 reacties op “Omdat ik nu een rokjesfan ben”

 1. Ik had je nieuwe outfit al op Instagram gezien, maar dit reageert wat handiger 😉 Vind het erg mooi geworden! Ik zie de Odette op heel veel blogs verschijnen, heb ook zin gekregen om hem zelf te maken.

  Wat een mooie stof voor het rokje! Je schrijft dat je elastiek hebt gebruikt voor de tailleband, maar het is niet echt te zien (de tailleband is zelf niet gerimpeld maar vlak). Hoe is je dat gelukt? 🙂

  1. Dankje! De Odette is zo leuk in zijn eenvoud, er volgen er hier zeker nog!
   Ik heb geen tailleband gemaakt met binnenin elastiek, maar gewoon de rok op een elastiek genaaid (goede kant van de rok op goede kant van de elastiek, voor voller effect). Ze past zo goed bij de stof dat je het amper ziet 😉

 2. proficiat , als ik een stofje win ,zal het wel voor mijn kleinkinderen zijn.
  Vraag Odette van La Maison Victor .Odette is dat de naam van het patroon, kun je dat tijdschrift ook in de winkel kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *