Maxi-jurk

maxi-jurkMaxirokken en -jurken, ik droomde er stiekem al langer van om er zelf eens eentje in mijn kleerkast te hebben.

Ik zag ze overal en vond ze vaak prachtig staan. En toch kwam ik er nooit toe om er eentje voor mezelf te maken. Mezelf in een maxi-jurk, ik vond het een beetje een raar beeld. Dat past gewoon niet bij mij, dacht ik.

Tot ik bij Fabrik Unik een prachtig stofje zag. Een stofje dat voorbestemd was om een maxi-jurk te worden. Ik kon het onmogelijk laten liggen. Zodus, werd mijn eerste maxi-jurk toch een feit.

Ik wilde zo snel mogelijk resultaat zien, want oh-zo benieuwd was ik naar hoe het mij zou staan. Geen tijd om patroontjes te zoeken en te tekenen, dus ik nam een patroontje dat ik al eerder gebruikte voor een jurk. Voor de rok werd de volledige breedte van de stof gebruikt. Bovenaan werd die gerimpeld. Ik kan je hierover maar twee dingen zeggen: ontgoocheling en slecht idee. Ik leek zo’n 10kg zwaarder in die jurk.

Ik raapte de moed bij elkaar, tornde de hele boel weer los, knipte voor de rok een verlengde versie van het originele patroon, knipte een tunnel voor de elastiek en naaide de boel weer in elkaar. Opluchting alom bij het passen. Die extra 10kg was verdwenen.
Mezelf in die maxi-jurk, nog altijd een beetje wennen. Maar ik vind het zo mis nog niet.

maxi-jurk

Toen ik met vriendlief foto’s ging nemen voor de blog werd wel duidelijk dat ik waarschijnlijk nog eens zal moeten tornen. De rok is net niet breed genoeg om volwaardige stappen te kunnen nemen. Een split zou dus geen slecht idee zijn. Maar daar moet ik nog even over nadenken. Want, hoe zit dat met de voering? Zet ik bij de split de voering en de rok vast aan elkaar, of mag dat los, of … Ik weet het allemaal nog niet goed.
Tips hierover zijn altijd welkom!

Edit: Ik maakte intussen een split, aan de hand van enkele handige tips, dankjewel! De voering maakte ik tot aan mijn knie, en aan de linkerkant van de rok kwam een split tot net onder mijn knie.

maxi-jurk

maxi-jurk

maxi-jurk

Patroon: combinatie Donna-blouse en Jessie-jurk van La Maison Victor
Stof: Fabrik Unik

22 reacties op “Maxi-jurk”

 1. Fantastisch stofje Frouke; staat je heel mooi. Jurk ook geslaagd! Zo’n heerlijke flaneerjurk hoef je helemaal niet te voeren. Daar wordt hij alleen maar zwaar van. Als je er toch teveel doorheen kijkt laat je de voering tot boven knie lopen. Ik zou zeggen, beide zijnaden tot de knie lostornen en voilá bewegingsruimte ?

  1. Dankje! De split is intussen een feit. De voering heb ik ook tot aan mijn knie laten lopen. Nu kan ik weer normaal wandelen ? Bedankt voor de goeie raad!

 2. Froukje,
  hij staat jou heel goed,echt waar.
  Eventueel tot de knie voeren en onderaan weerskanten een split van 20 centimeter.
  Zelf tob ik ook met dat probleem met in en uitstappen in de auto.
  Geniet ervan, vr. gr. Willemijna

  1. Dankjewel Willemijna! Ik heb de voering inderdaad tot aan de knie gedaan en dan een split gemaakt aan één kant van de rok. Nu kan ik weer normaal wandelen 😉 Bedankt voor de goeie raad!

 3. Prachtig! Ik bestelde de stof ook, ze zat gisteren in mijn brievenbus, en het plan is ook een taxijurk of jumpsuit, ik ben nog een beetje in vertwijfeling…

 4. Hij staat prachtig, wat een mooie stof ook. Ik vind mezelf ook altijd vreemd in Eem maxidress. Of dat door mijn lengte komt, 1.78 is nogal wat stof. Jouw keuze is heel geslaagd, draag hem met veel plezier!

  1. Dankje! Ik moet ook nog altijd wennen aan de maxi-jurk. Ik ben eraan begonnen met het idee dat ik hem altijd kon inkorten als ik het toch niet mooi vind bij mezelf, maar dat zal niet nodig zijn geloof ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *