Liefde voor crêpe

Stofjes met groene blaadjes zijn hot. En ik begrijp helemaal waarom. Ze geven een instant lentegevoel! Dus toen ik deze mooie crêpe zag kon ik ze niet laten liggen. Als de lente niet wil komen, creëer ik wel mijn eigen lente!

Ik hou van crêpe. Het valt zo ontzettend mooi en die korrelige structuur… zo fijn! Je kant er alle kanten mee uit; jurkjes, blouses, tops, … noem maar op! Om maar niet te beginnen over de stijlvolle indruk die het geeft. Heel veel liefde voor crêpe hier. Het is dan ook het eerste waar ik naar op zoek ga als ik alweer maar eens stoffenwebwinkels aan het afstruinen ben. Fantastisch trouwens als webwinkels alles netjes per soort stof sorteren. En zo kwam ik dus terecht bij deze mooie crêpe met blaadjes. Er moest verder niet veel over nagedacht worden. Stofje besteld en amper een week later rolde er een lentefrisse blouse vanonder mijn naaimachine.

Naast het stofje met blaadjes bestelde ik datzelfde moment ook een okerkleurige crêpe. Ik kon nog wel wat zomerse tops gebruiken en oker is een topkleur! Het bleek echter niet helemaal de okergele kleur te zijn die ik in mijn hoofd had. Dit stofje ging meer de bruine dan gele kant op. Maar oooooh, wauw wauw wauw, wat ging dit stofje mooi samen met de blaadjescrêpe. A match made in heaven als je het mij vraagt. Zo dringend waren die zomerse tops ook niet (kijk maar naar het weer) en aangezien deze rok smaakte naar meer… besloot ik van dit stofje ook een rok te maken. Visioenen van een rimpelrok vulden mijn gedachten en zo geschiedde.

Ik tekende het patroontje van de rok zelf en besloot voldoende lengte te nemen om op het einde nog wat speelruimte te hebben om ze aan te passen naar mijn goesting. Ik draag mijn jurken en rokjes liefst boven de knie. Maar toen ik deze rok voor de eerste maal paste vond ik de lengte verrassend leuk staan. Het is even wennen, maar ik denk toch dat hij niet meer ingekort zal worden.
Wat denken jullie van de lengte?

Alice topAlice topRimpelrokAlice top en rimpelrokAlice top en rimpelrok

Stoffen: Stof Op Zolder
Patroon blouse: Alice top van La Maison Victor Editie 2 2015 (aanpassingen: achterpand uit één stuk – lengte achterpand gelijk gemaakt met voorpand)
Patroon rok: zelf getekend

16 reacties op “Liefde voor crêpe”

  1. Ik doe mee; ik werd vorig jaar ergens een geweldige fan van crêpe, dus euh… die bladeren liggen hier ook klaar om ‘iets’ te worden. Hoewel erg mooi, is dat soort bloesjes niet mijn ding, ik ga voor een jurk vermoed ik 😉

  2. Ik had het al op Instagram gezegd, maar ik vind het een erg leuk kleurtje en printje! Toevallig heb ik een tijdje geleden ook een oker/mosterdgeel rokje gemaakt. Eigenlijk is dat totaal niet mijn kleur, maar ik ben inmiddels van gedachte veranderd en vind nu dat het supergoed bij mezelf past 😉

    Is crepe eigenlijk moeilijk om mee te werken? Ik heb er nog niet mee gewerkt, en soms heb ik gewoon geen zin om moeilijk te doen met stofjes 😉

    1. Ik heb je rok al zien passeren! Ik vind ze echt leuk met die plooitjes en oker is sowieso een favorietje hier 😉
      De ene crêpe werkt al wat gemakkelijker dan de andere. Er zit toch wel wat verschil in. Zwaardere soorten werken vrij gemakkelijk vind ik, de lichtere doen soms niet altijd wat je vraagt 😉

  3. Kleuren combineren stopt niet bij je kledij . Mooi Frouke……. je schoeisel maakt het tot één geheel ! Het past je als gegoten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *