Lang leve de pluizendief!

dsc_0410

Hebben jullie dat ook soms? Je maakt iets, bent er ongelooflijk trots op en je zou dit het liefst elke dag aan doen. Maar na de eerste maal dragen begin je het al in het snotje te krijgen; een pluisstofje! Hoe voorzichtig je ook bent, elke draagbeurt komen er een hele hoop van die ondingen bij. En op een dag is het niet meer om aan te zien. Er moet iets gebeuren!

Dit scenario heb ik al meerdere malen meegemaakt. Hoe komt dit? Koop ik stofjes van slechte kwaliteit? Zorg ik niet goed voor mijn kleren? Moet ik ze écht met de hand wassen in plaats van op handwas in de wasmachine? Ik ging op internet ten rade en vond onder andere dat dit niet aan de kwaliteit van stof ligt, maar aan de grondstof ervan en de manier waarop ze geweven is. Vooral stoffen als tricot en sweaterstof vervaardigd uit polyester, acryl, wol en viscose hebben er last van. Dit had ik ook al aan den lijve ondervonden.

Nu, die pluisjes moesten verdwijnen. Ik kwam vaak de tip tegen om met een scheermesje over de stof te gaan. Ik stond echter niet echt te springen bij het idee een scheermesje over mijn teergeliefde, zelfgemaakte kleding te halen. Gelukkig was dit niet nodig en bestaat er ook zoiets als een scheermachine voor kledij, oftewel een pluizendief. Ik snelde naar de winkel en kocht me er een voor 9,98€ van het merk Philips. En WAUW! Wat een superding. Kijk even mee!

dsc_0388

pluizendiefDe machine heeft enkel een aan- en uitknop. Je steekt hem aan, wrijft ermee over de stof, de pluisjes worden afgeschoren en opgevangen in het paarse bakje. Zo simpel is het!

collage-pluizendiefLinks zie je hoe mijn trui er voor de scheerbeurt uitzag en rechts het resultaat erna. Als nieuw! Ik was wel erg onder de indruk van de stapel pluizen dit ik er vanaf gehaald heb. Maar nu kan ik toch deze trui weer met plezier dragen zonder dat het lijkt alsof ik hem al twee jaar elke dag draag.

pluizendief

Hoewel ik erg blij ben met dit handige gadget, zijn tips om je kledingstukken langer mooi en pluisvrij te houden altijd welkom!

6 reacties op “Lang leve de pluizendief!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *