Keep it casual

Het hoeft niet altijd fancy te zijn… Soms heb je van die dagen dat je er liever casual bij loopt. Voor die dagen maakte ik de perfecte trui.

Ik kocht het stofje omdat ik het zo mooi vond, niet omdat ik nog een trui nodig had. Alhoewel, truien kan je nooit genoeg hebben in ons Belgenlandje. Je ziet het niet op de foto, maar in dit stofje zit een hele subtiele gouden glitterdraad. Jawel, daar ben ik weer met mijn gouden glitter. Meestal zie je de glitter niet, maar in de zon wordt het helemaal sparkly. Hoe leuk is dat! De ideale trui voor die zonnige, maar toch niet zo warme dag.

Vrijwel meteen wist ik welk model het ging worden. Iets wijder, overhangende schouders en een iets grotere hals. Hetzelfde probleem als zo vaak stak weer de kop op: geen patroon van te vinden. Zelf tekenen dan maar! Met wat vergelijkingsmateriaal bij de hand ging ik aan de slag. En al zeg ik het zelf, wonderwel gelukt! Precies zoals ik in mijn hoofd had. Fijn toch als zo’n experiment goed afloopt.

Onderweg had ik enkel wat last met de halsboord. Omdat ik boordstof niet zo mooi vind én omdat de stof zo mooi is, wilde ik de halsboord in dezelfde stof maken. Uit gewoonte nam ik 80 procent, maar de twijfel sloeg toe. Tijdens het opzoekwerk kwam ik vaak 90 procent tegen voor french terry. Aanpassen dan maar. Bleek de halsboord wel niet open te staan zeker. Lostornen en een nieuwe boord van 80 procent erop.
U raadt het al. Per-fect!

casual truicasual truicasual trui

Stof: Stof op zolder
Patroon: zelf getekend

10 reacties op “Keep it casual”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *