Hotfoil-flamingo

hotfoil en flexWat? Hotfoil-flamingo? Ik hoor het u bijna denken. Wel, ik vertel je vandaag alles over deze leuke techniek die ik mocht testen voor Feeërieke.

Hotfoil is een soort metallic folie die door middel van warmte kan overgebracht worden op een bepaald oppervlak. De folie bestaat in verschillende mooie kleurtjes. Je kan de folie onder andere overbrengen op textiel. Dit kan aan de hand van een dubbelzijdige flex-folie, dit ziet eruit als een doorzichtig velleke flex. Ik ging voor een combinatie van rosé-gouden hotfoil en een pastelgroene tas.

hotfoil en flex

Voor de creatievelingen onder jullie die dit graag ook eens willen proberen, zo werkt het:
– Je snijdt je afbeelding uit de flexfolie op exact dezelfde manier zoals je met gewone flex zou doen. En vergeet niet, ook hier moet je spiegelen. Sjanske dat ik niet met tekst aan de slag ging, want ik was het wél vergeten.
– De afbeelding positioneren op je tas of kledingstuk en 5 seconden onder de pers op 135°C, medium druk. De drager warm verwijderen.
– De hotfoil over de afbeelding heen leggen en 15 seconden onder de pers, nog steeds op 135°C.
– Helemaal laten afkoelen en de folie er voorzichtig afhalen.

Ik heb even moeten zoeken naar de ideale instellingen om alles er netjes op te krijgen. Maar bovenstaande gaven bij mij de beste resultaten.

hotfoil en flex

Ik durfde het nog niet meteen op kledij te gebruiken, want op internet las ik dat het gevoelig is aan de wasmachine. Moest iemand van jullie hierover uit ervaring kunnen spreken, laat zeker eens weten of de folie de wasmachine gemakkelijk overleeft of niet.

Ik vind het in ieder geval een erg leuk effect geven!

hotfoil en flexhotfoil en flex

6 reacties op “Hotfoil-flamingo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *