Glitter sweater (of toch een beetje)

trui

Glitter is in de mode, dat weten we allemaal. En ook ik ben er helemaal voor te vinden.

Sinds ik naai, let ik precies veel meer op wat anderen aan hebben. Da’s een leuk model, hoe zou dat in elkaar zitten? Even dichterbij gaan kijken, zou ze het in de gaten hebben? Als ik dat patroontje een beetje aanpas en een leuk biesje gebruik… En zo is deze trui ontstaan. Ik zag iemand met een trui waarvan de halsbies doorliep van de ene schouder naar de andere. Meteen dacht ik aan dat ene stofje uit mijn voorraad en dat ene patroontje waarvan ik al enkele varianten gemaakt heb. Ook de biais was snel gekozen. Een donkerblauwe met zilveren glitter. Perfecte combo met de stof en net dat beetje extra.

Ik ging voor een heel-snel-klaar projectje. Maar het was mijn eerste keer met elastische biais en dit soort halsafwerking, dus het werd een gewoon snel-klaar project. Het was even wat zoek- en rekenwerk hoe ik de hals in elkaar moest krijgen. Ik naaide de stukjes biais voor de voor- en achterkant eerst deels aan elkaar. In het midden moest ik een stuk open laten, waarvan de voorkant langer was dan de achterkant. Ik nam tachtig procent van de totale afmeting. Met een bang hartje ging ik aan de slag, want het is zo’n stofje waar het tornmesje niet al te lief voor is. Ik had geluk, het tornmesje mocht in mijn naaidoos blijven. Oef oef oef! De rest zat erg snel in elkaar.

Ik heb er een comfi trui bij voor deze herfstige dagen. En als de zon dan even schijnt, schijn ik een beetje mee!

trui trui

trui trui trui

Patroon: variant op een variant van de Rianne Jurk uit La Maison Victor
Stof: Stof op zolder

6 reacties op “Glitter sweater (of toch een beetje)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *