Fluffy cardigan

fluffy cardiganSoms kan je op slag verliefd worden op een stofje. Dit was helemaal het geval bij dit leuke breisel. Ik zag het stofje online passeren en ik moest en zou dat stofje omtoveren tot een fluffy cardigan. 

Het stofje was nauwelijks besteld of ik besloot alvast een testversie te maken. Ik had een model in mijn hoofd, maar vond niet meteen een patroontje. Zelf aan het tekenen dus. Ik baseerde me op deze cardigan en voegde er wat boorden aan toe. De testversie draaide vrij goed uit en krijg je binnenkort ook op de blog te zien. Ik heb nog geen bijpassende top, dus krijg je eerst deze versie te zien.

Ik had niet verwacht dat dit stofje zo moeilijk te verwerken zou zijn.  Mijn boventransport zorgde een beetje voor verlichting en voorkwam verschuivingen in zekere mate. Afspelden was dus een must, maar het grove breisel in combinatie met vele haartjes zorgden voor weglopende spelden. Ze bleven ergens haperen , of vielen er gewoon uit tijden het stikken. Lostornen was ook allesbehalve een optie. Eigenlijk is driegen dan een oplossing, maar daar heb ik zo’n hekel aan. Dus het is mijn eigen dikke schuld dat de boorden vooraan niet vallen zoals ik zou willen. Bij de testversie maakte ik ze iets te strak, dus nu nam ik ze wat langer, maar dat had ik dus niet mogen doen met deze stof. Als ik had gedriegd, had ik dat geweten en had ik ze wat korter genomen. Maar bon, er valt nu niets meer aan te veranderen. Ik neem er vrede mee, want verder is het een ongelooflijk zachte en fluffy cardigan die met veel plezier gedragen zal worden.

fluffy cardigan fluffy cardiganfluffy cardigan

fluffy cardigan Stof: Fabrik Unik
Patroon: Naar cardigan uit mijn kast

10 reacties op “Fluffy cardigan”

  1. Inderdaad om verliefd op te worden! Alleen durf ik zo’n stofjes nooit online te kopen omdat ik altijd eerst wil voelen 🙂 Goed om te weten dat zo’n online-crush toch geweldig kan uitdraaien 🙂 En chapeau voor het zelf tekenen van je patroon!

    1. Dankje! Ik koop bijna al mijn stofjes online, en dan kan het inderdaad wel eens zijn dat het niet altijd voelt zoals ik dacht. Maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. In dit geval was het exact zoals ik in mijn hoofd had, zooo zacht en mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *