Eentje voor oma

shirt voor oma

Na een woelige zomer werd het tijd om nog eens een creatie op mijn blog te plaatsen. En niet zomaar een creatie, nee… eentje speciaal voor mijn oma! Al enkele keren had ik oma laten weten dat ik eens iets ging maken voor haar. Ik zou mijn naaiboekjes meenemen en dan mocht ze iets kiezen. Maar, die naaiboekjes bleken niet nodig. Oma wist precies wat ze wilde: een t-shirt in blauw, met een witte strook hier en ook aan de hals. Misschien met knoopjes. Korte mouwen tot hier en de hals niet te wijd, maar ook niet te strak. Ze liet me enkele goed passende shirts zien en opmeten en ook zijzelf werd onderworpen aan de lintmeter. Ik kon aan de slag. Oma heeft zelf heel wat uren achter de naaimachine doorgebracht, dus ik moest en zou de perfectie proberen te benaderen met dit kledingstuk. Een uitgebreide zoektocht leverde geen kant-en-klaar patroon op. Dus, op zoek naar voorbeelden om af te kijken hoe zoiets in elkaar zit.

Ik koos een basispatroontje van een shirt uit de Ottobre om wat aan te passen. Dat ‘wat aan te passen’ was vlugger gezegd dan gedaan. Uren denkwerk. Welke maat neem ik? Een beetje versmallen of niet? Laat ik de halsboord doorlopen of wordt die onderbroken door de strook middenvoor? Hoe breed wordt de strook? Ik ben een eeuwige twijfelaar, dus je kan al raden dat het patroonmaak-proces van iets langere duur was. Eenmaal ik tevreden was over het patroon ging het allemaal vrij snel en vlot. Bij Stoffen Van Leuven haalde ik mooie punta di roma, blauw en gebroken wit. Daarna rolde alles netjes vanonder mijn machines, precies zoals ik het in mijn hoofd had. Een eerste pasbeurt resulteerde in een blije oma en een tevreden kleindochter. De zomen werden afgemeten en vastgezet. AF!

shirt voor oma

Als kers op de taart besloot oma om mijn shirt aan te doen op het familiefeest ter gelegenheid van het diamanten jubileum van oma en opa. Jawel, 60 jaar getrouwd! Nogmaals een dikke proficiat!

shirt voor oma

shirt voor omashirt voor oma

Patroon: Ottobre lente / zomer 2016 Painted Canvas
Stof: Stoffen Van Leuven

11 reacties op “Eentje voor oma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *