Een t-shirt met zeefdrukblaadjes

De zomer komt eraan en ik kwam tot de constatatie dat mijn garderobe wat leuke t-shirts ontbreekt. Hup, aan de slag dus!

Aangezien ik afgelopen maand een zeefdrukset mocht testen van Feeërieke, werd dit t-shirt toch een soort van specialleke. Want speciaal voor deze t-shirt ontwierp ik hiermee mijn eigen stofje.

zeefdruk

Bij Fabrik Unik vond ik een luchtig stofje in een prachtige kleur. Helemaal mijn ding. Ideaal om te combineren met de subtiele print die ik in mijn hoofd had. Met een koperkleurige verf bedrukte ik het stofje met allemaal kleine blaadjes. Contentement alom, want wat gingen de kleuren mooi samen!

t-shirt zeedruk

Het was de eerste keer dat ik aan de slag ging met zeefdruk. En in het begin ben ik toch wat op de sukkel geweest. Ik moest de print een groot aantal keer herhalen, maar na een 5-tal keer het zeefdrukraam verleggen, kwam er geen verf meer door. Ik ben ten rade gegaan bij een facebookgroep voor zeefdrukkers en daar kreeg ik de tip de verf wat te verdunnen. Bij deze verf kon dat heel gemakkelijk met wat water. En jawel hoor, daarna had ik keer na keer perfecte blaadjes. Dat zeefdrukken, dat ga ik vaker doen!

t-shirt zeefdruk

zeefdruk t-shirt

Stof: Fabrik Unik
Patroon: zelfgetekend

15 reacties op “Een t-shirt met zeefdrukblaadjes”

  1. Wauw, prachtige print! En ik hou van die kleurencombinatie! Het lijkt me supertof om mijn eigen stof te bedrukken. Ik zit al een tijdje te kijken naar een cursus voor zeefdrukken, maar helaas kan ik nog niets bij mij in de buurt vinden.

    1. Dankje! Het is echt leuk om te doen. En eigenlijk is een cursus niet echt nodig vind ik, tenzij je met foto emulsie en zo aan de slag wil. Ik maakte een stencil in speciaal papier en kleefde die achterop het zeefdrukraam. Er zijn ook heel wat filmpjes te vinden op internet. Gewoon eens proberen zou ik zeggen ?

  2. Zo mooi! T-shirts bedrukken met een prent deed ik al. Een lap stof bedrukken staat op mijn to do lijstje, maar ik heb toch wat koudwatervrees om eraan te beginnen. Maar als ik dit zie, kriebelt het toch weer heel erg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *