Een jurkje voor kerst

June meets ArielElke reden is voor mij een goeie reden om een nieuwe outfit in elkaar te steken. Maar geef toe, kerst overtreft ze allemaal. Ik steek niet weg dat ik een grote fan ben. Mijn kerstboom staat hier al een maand te blinken en de kerstmuziek galmt door het hele huis. Gezelligheid troef! Een speciale kerstoutfit mag dan zeker niet ontbreken. 

De herfst was nog maar net in het land, maar in mijn achterhoofd had zich stiekem al een kerstgedachte genesteld: welk stofje ga ik gebruiken voor mijn kerstoutfit? De wintercollectie vulde de (web)winkels en ik ging op zoek naar het ideale stofje. Eind oktober vond ik een prachtige, iets zwaardere tricot met fijne zwart-witte streepjes en, je raadt het misschien al, een gouden accentje erin. Maar dan… Wordt het een rok… of een jurk? een strakke jurk? of eerder een zwierige jurk? Vele patroontjes werden overwogen. De outfit moest dan ook perfect zijn. Een week voor kerst hakte ik de knoop door en ging ik aan de slag. Net op tijd klaar!

Het werd een combinatie van twee patroontjes uit La Maison Victor. Ik baseerde me op de June, maar een jurkje zonder mouwen vind ik maar niets in de winter. Dan moet je er een trui boven en zie je de helft van die mooie, zelfgemaakte jurk niet meer. Zonde. Het bovenstuk van de Ariel leek me ideaal. Ik moest de plooitjes van de rok een klein beetje verplaatsen en ze werd een tiental centimeter ingekort. De mouwen maakte ik een beetje langer.

Het resultaat is, als ik zo onbescheiden mag zijn, op zijn minst kerstwaardig te noemen. Het gouden draadje geeft een prachtige subtiele glitter aan het jurkje. Ziehier hoe ik gisteravond richting kerstavond met de familie vertrok!

June meets Ariel June meets Ariel

June meets ArielstofStof: Stof op zolder
Patroon: combinatie van de June jurk en Ariël jurk uit La Maison Victor

21 reacties op “Een jurkje voor kerst”

  1. Dankjewel Karina! Er gaat soms veel tijd en denkwerk over en ik hoop vooral dat mijn voorraadje creativiteit nooit op geraakt 🙂 Voor jou ook fijne feestdagen gewenst!

 1. heel erg mooi! als je het niet erg vind wil ik deze echt schaamteloos namaken! stof is al besteld (hoeveel had je nodig? heb de laatste 185 cm gekocht dus hoop echt dat het zal lukken daarmee)

  1. Dat vind ik toch een hele eer! En als je het jurkje online zou zetten, is een vermelding naar mijn blog natuurlijk altijd fijn 😉 Ik heb het met gemak uit 1.80 gekregen.

   1. Stof ligt ondertussen gewassen klaar maar ik las inhet Facebook groepje van lmv dat er toch een aantal naaisters moeite hadden met de halslijn bij jou ziet het er zeer goed uit, heb je iets aangepast? Mag ik ook vragen welke maat je gemaakt heb (en is dat je confectie maat) we moeten midden februari naar een trouwfeest en zou supergraag dit kleedje kunnen aandoen!

    1. Ik heb de hals niet met beleg gemaakt, maar anderhalve cm naadwaarde genomen, tweemaal omgeplooid en vastgestikt. Ging heel gemakkelijk met dit stofje. Ik nam maatje 36 omdat de stof tricot is, normaal neem ik 38 bij lmv. Aan de schouders en armen zat het goed, maar de taille en rok heb ik achteraf nog aan beide kanten ongeveer 1.5cm ingenomen. Ik had het kleedje binnenstebuiten aan gedaan en zo op maat afgespeld. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *