Easy peasy met wondertape!

wondertape

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik het wonder der tapes, jawel, wondertape. Tweemaal stoefte ik er al over op mijn blog. Dit handigheidje verdient dan ook een plaatsje bij mijn tips en tricks.

Eigenlijk valt er niet zoveel over te vertellen. Het is simpel. Wondertape is dubbelzijdige tape die verdwijnt na een wasbeurt. Het komt vooral van pas op momenten dat spelden niet zo handig zijn, in tijden van weinig geduld of wanneer je, zoals ik, gewoon niet zo van driegen houdt.

Wanneer kan wondertape van pas komen?

* Een rits, blind of niet zo blind, insteken. Perfect doenbaar met spelden steken of driegen, maar zoveel sneller met wondertape. Tape ertussen en je rits blijft perfect zitten waar hij moet komen. Ik gebruikte het bij deze trui.

* Satijnlint opnaaien. Het is glad en glibberig en blijft moeilijk op zijn plaats. Dus wat doen we? Jawel, wondertape ertussen! Werkte erg goed bij mijn jurk.

* Een delicaat stofje omzomen. Je kent het misschien wel. Zo’n mooi, dun en erg soepel vallend stofje waar je een luchtige blouse van wil maken. Alles gaat goed tot je moet omzomen. Strijken geeft weinig resultaat en spelden zitten in de weg of beschadigen de stof. Wondertape to the rescue!

* Naden stikken bij rekbare stofjes. Als je geen boventransport hebt, durven rekbare stofjes nogal eens verschuiven of rekken tijdens het naaien. Zet de naden even vast met wondertape. Probleem opgelost.

* Streepjes naaien. Had ik dit maar eerder geweten. Bij deze top heb ik zo hard gevloekt om de strepen netjes te laten doorlopen bij de zijnaden. Vanaf nu gaat er gewoon een stuk wondertape tussen.

Zoals je ziet, tal van mogelijkheden. Ik ben in ieder geval fan. Ik kocht mijn rolletje wondertape in de Veritas, maar ik vermoed dat de meeste naaiwinkels dit wel in de rekken hebben hangen.

Hebben jullie nog tips voor het gebruik van wondertape? Laat het zeker weten!

wondertape wondertape wondertape

4 reacties op “Easy peasy met wondertape!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *