Donna meets Jessie

Donna meets Jessie

Ik zag dit mooie stofje en wist meteen dat dit een jurkje zou worden. Niet zomaar een jurkje. Nee, eentje met aangeknipte mouwtjes, een iets diepere halslijn en aan de taille een riempje en/of rekker. Met dat beeld in mijn hoofd ging ik op zoek naar een geschikt patroon. Oh, wat was dat moeilijk! Het afschuimen van verschillende websites met patronen leverde niets op. Ik probeerde zelf iets te tekenen, maar moest na een testversie concluderen dat dit ook niets ging worden. Dan maar verder naar een volgend project en wachten tot het ideale patroontje mij ooit passeert. 

Het volgende project zou de Donna blouse uit de La Maison Victor worden, want het reeds geknipte patroon lag al even te wachten in de kast. Wie deze blouse kent, kan waarschijnlijk al raden dat ik toen een soort ahaaaa-moment had. De Donna-blouse heeft aangeknipte mouwen en een mooie v-hals. Combineer dit met de rok van de Jessie-jurk (La Maison Victor), die ook al kant-en-klaar in mijn patronenmap zat en je krijgt de perfecte jurk voor dit stofje. Aan de slag dan maar. Ik versmalde de taille van de top voldoende en liet het knopenpad weg, zodat het mooie motiefje op de stof alle aandacht krijgt die het verdient. Het resultaat was exact zoals ik in mijn hoofd had, yes!

Jurk Donna meets Jessie

Patroon: combinatie Donna-blouse en Jessie-jurk van La Maison Victor
Stof: Stof op zolder

9 reacties op “Donna meets Jessie”

 1. Heel mooi! Staat je goed! Zag onlangs hetzelfde model kleedje in de winkel hangen en dacht het misschien ook eens te maken. Nu er nog durven aan beginnen. 🙂

 2. Heel knap.
  Ik ga misschien ook wel je inspiratie stelen 😉
  Heeft de rok van de jessie normaal geen plooitjes in het voorpand? Bij jou valt die wel heel mooi, hoe heb je die aangepast ?

  1. Dankjewel Lina! Er zitten inderdaad plooitjes in de Jessie.
   Ik heb deze gewoon weggelaten, dus elk stuk waar er een plooi zit ervan tussen gehaald.
   Voor de rest heb ik niets aangepast 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *