De achterstevoren blouse

Flamingo’s, talloze stofjes met deze leuke beestjes zijn er te vinden. In allerlei kleuren en formaten. Al meer dan één keer lag er eentje in mijn winkelmandje, om er dan op het laatste moment toch uitgehaald te worden. Maar voor deze zwart-witversie ging ik toch overstag. 

Vriendin Heidi was erbij toen ik dit stofje spotte in de winkel. En eigenlijk verdient zij ook wat credit voor het eindresultaat. Ze zag het stofje en was er meteen van overtuigd dat dit perfect zou zijn voor een blouse met knoopjes op de rug. Ik kon niet anders dan akkoord gaan. Want knoopjes op de rug was iets wat ik al langer wilde proberen!

Het idee was er dus, maar een geschikt patroontje niet zo zeer. Algauw had ik door dat het ombouwen ging worden. Ik had ooit al eens de Alice top van La Maison Victor gemaakt. Een leuke, losvallende blouse en een ideale basis voor mijn nieuwe blouse. Het knopenpat werd naar de achterkant verhuisd en het kraagje werd – zoals bij mijn eerste versie – omgetoverd tot een peter pan kraagje. Want hoe mooi zou dat niet zijn met een zwart paspelke rond? Gezien de foto’s vraagt u zich nu misschien af waar dat kraagje gebleven is? Wel, bij het snijden van de stof realiseerde ik me dat de flamingo’s ondersteboven zouden staan aan de achterkant van het kraagje. En dat net waar het pronkstuk van de blouse zat: een knopenpat met gouden knoopjes. Daar kon ik niet mee omgaan… Dus weglaten dan maar.

En zo geschiedde… Van de Alice top is niet veel meer te bekennen. Maar het is een fijne, luchtige blouse geworden in een stofje dat geen strijk nodig heeft, maar wel een beetje statisch is en soms een beetje aan mijn buik plakt. En omdat ik er zo blij mee ben, krijgt u een foto van mijn impressie van een flamingo, alstublieft!

flamingo topflamingo topflamingo topflamingo topStof: Veritas
Patroon: op basis van Alice top uit La Maison Victor Editie 4 2015

21 reacties op “De achterstevoren blouse”

 1. Owwww hoe mooi, en da van die knoopsgaten super goed ?
  Maar helaas een patroon aanpassen, lees ombouwen dat is voor mij nog heel ver af …..

  1. Dankje! Dit patroon aanpassen viel nochtans vrij goed mee. Bij het voorpand het knopenpat wegknippen op middenvoor (staat aangeduid op het patroon) en datzelfde stuk op het achterpand aantekenen. Kraagje weglaten en dat was het. 🙂

 2. Superleuk! Ik twijfel altijd heel erg bij zulk soort printjes, ik vind het dan net iets te kinderlijk. Maar jouw flamingo’s zijn erg klein en door de kleur vind ik het een heel erg chique stofje 🙂

 3. Frouke,
  weet je dat we vroeger van een overhemd van mijn vader een achterstevoren blouse maakten?
  Dat was eigenlijk om kosten te besparen. En dat ging heel vlot,eerst gingen wij dat uitproberen met een oud overhemd. Een leuk dubbel boordje er op bij de hals en de armsgaten afgewerkt met een schuin geknipte bies.[soms in afwijkende kleur of stof]
  jij bracht mij weer op een idee.
  Vr. Gr.Willemijna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *