Cosy summer sweater

Voor die zwoele zomerdagen waarop je tot ’s avonds laat buiten zit, maar het dan toch een beetje fris begint te krijgen, daar is deze trui perfect voor.

Kennen jullie de stoffenwinkel Georgette? Ik tot voor kort in ieder geval niet. Ze verkopen er enkel ecologisch verantwoorde stof. Iets waar ik eigenlijk nog nooit bij had stil gestaan. Ik koop gewoon wat ik mooi vind. Waar die stof vandaan komt, geen idee. Al vaker zag ik het GOTS-label passeren tijdens mijn stoffenjachten, maar wat dat wilde zeggen, een groot vraagteken. Nu, laatst kwam ik dus terecht op de webshop van Georgette waar nieuwsgierige ik alle linkjes eens aanklikte. En zo leerde ik over hoe katoen geteeld wordt en hoe vervuilend dat is voor het milieu. Maar ik las ook hoe katoen  op een verantwoorde manier geteeld kan worden en dat de stofjes die hiervan gemaakt worden een GOTS-label krijgen. En zo bestelde ik dus twee prachtige stofjes die vervaardigd werden met respect voor het milieu. Leuk toch?! Of ik nu enkel nog met zo’n stofjes zal naaien? Daar vrees ik voor, soms is de crush op een stofje gewoon te groot.

Vrijwel meteen nadat de stofjes in mijn bus zaten, ging ik met het eerste aan de slag. Een licht-pastelgroene french terry met een hele mooie structuur. Daar zou ik een zomerse sweater mee maken, dat stond meteen vast. Een iets losser model met v-hals. Het ideale patroon vond ik in het boek Matching Outfits Matching Minds. Een boek waarvan ik toch even getwijfeld heb om het aan te schaffen, aangezien ik geen kindjes heb om mee te twinnen. Maar er staan zoveel leuke patronen in voor dames, dus nu staat het toch mooi te blinken in mijn naaiboekenkast. Ik maakte de v-hals iets minder diep en versmalde achteraf beide kanten een tweetal centimeter. Dat viel mooier. Onderaan heb ik ook met een boord gewerkt, omdat dat zo in mijn hoofd zat. En dat ik er content mee ben! Dit is er eentje die veel gedragen zal worden.

Patroon: Not another V-shirt gecombineerd met Small Things Sweater uit Matching Outfits Matching Minds
Stof: Georgette

10 reacties op “Cosy summer sweater”

  1. ik zie het inderdaad al helemaal voor mij, na een bbq snel eventjes deze trui nemen en nog de rest van de avond buiten zitten. topcreatie dus!
    ik zou graag zeggen dat ik wel op het GOTS label let maar eerlijk gezegd doe ik dat ook niet altijd, ik ben wel blij als het er op staat dan voel ik mij minder schuldig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *