De cardigan en het gaatje

De paasvakantie is begonnen en de zon schijnt, wat willen we nog meer? Een nieuwe lentegarderobe natuurlijk! Ik begon alvast met een cardigan. 

Overdag kunnen we al aardig van het zonnetje genieten, maar als die even achter de wolken kruipt, krijgt een koukleum zoals ik al snel de bibbers. Dus voor ik een nieuwe voorraad rokjes, topjes en kleedjes aanmaak, eerst iets om me warm te houden. Want ik mag nog zo mooi gekleed zijn, als ik kou heb word ik enorm slechtgezind. En dat willen we liever niet. In de herfst en de lente ben ik groot fan van cardigans. Ze hangen open voor een luchtig effect en je kan ze gemakkelijk aan en uit doen.

Met in mijn achterhoofd de Claire cardigan uit La Maison Victor koos ik bij Stof Op Zolder een leuk stofje uit. Niet meteen een lentekleurtje, maar het is maar hoe je het combineert hé! De Claire cardigan was naar mijn mening een beetje te lang, dus ik maakte hem 10 cm korter. En daarna per ongeluk nog eens 3 cm. Jawel, per ongeluk. Alles netjes gezoomd, strijkijzer erop, strijkijzer te warm, gaatje in de stof. Even lichtjes paniek, maar gelukkig kon er onderaan nog wat vanaf zonder aan warmte in te boeten. Die 3 cm zal ik niet missen en het gaatje is weg.

Vanwege het voorval heb ik een vraagje voor jullie: gebruiken jullie een persdoek? En zo ja, om welke reden(en)?

Claire cardigan Claire cardiganClaire cardigan Claire cardigan

Stof: Stof Op Zolder
Patroon: Claire cardigan uit La Maison Victor Editie 1, 2017 (13 cm ingekort)

22 reacties op “De cardigan en het gaatje”

 1. Wel geslaagd, ondanks het gaatje 🙂
  Een persdoek gebruik ik niet, maar bij stofjes waaraan ik ‘twijfel’ of ze tegen de hitte kunnen neem ik een keukenhanddoek (à la amateur). En dat lukt ook best. Gelukkig nog nooit geen gaatjes gehad, ik zal maar niet te luid roepen zeker? 😉

  1. Het is van mij ook de eerste keer dat ik het meemaak! Ik had ooit een katoenen doek die ik gebruikte, maar die hing vol lijm van vlieseline te strijken. Misschien moet ik nu ook maar eens naar die keukenhanddoek grijpen 😉

 2. ik vind zelfs de lengte heel erg flatterend!
  ik gebruik ook niet veel de persdoek, wel begin ik meestal met heel lauw stgrijkijzer.

 3. De cardigan staat je heel erg goed en met de lengte is niets mis, hoor. Ik vind het zelfs heel erg mooi op die manier. Welke stof heb je juist gebruikt?
  Ik gebruik geen persdoek, maar wel een keukenhanddoek als ik niet zeker ben van de stof.
  Groetjes, Elke

 4. Heel leuk. Ik gebruik een pers doek of keukenhanddoek als die dichter ligt, bij stofjes waarvan ik denk dat ze gaan blijven plakken aan mijn strijkijzer (en om vlieseline te strijken ) gelukkig zat het gaatje onderaan.

 5. Heel mooi! Ik mis die 3 cm niet 😉 Ik ben geloof ik nogal een roekeloos strijkster…. Gebruik een goedkope strijkbout van de Lidl, die naar mijn gevoel niet bijster heet wordt. Tot nu toe gaat het goed, maar gebruik dan ook vooral katoen en tricot. Eén keer ging het mis bij goedkope vlieseline van de markt, de lijm plakte niet alleen aan de stof maar ook dwars door de vlieseline heen aan de strijkbout….

  1. Met vlieseline ben ik wel altijd heel voorzichtig. Ik heb een vrij goed strijkijzer, dus dan gebruik ik altijd bakpapier. Nu nog wat voorzichtiger worden wat betreft de stofjes 😉

 6. Oh wat een geluk dat het gaatje onder aan de zoom was. Ik gebruik altijd een persdoek want af en toe besluit mijn strijkijzer wat bruin spul af te geven.

  1. Oei, dat is vervelend! Ik had dit ook met mijn vorige strijkijzer en ik was net mijn eerste mantel aan het maken. Uit (grote) schrik voor vlekken heb ik hem dan maar ingeruild voor een nieuwe 😉

 7. Ik heb een afgedankte keukenhanddoek bij de hand . ( voor geval ) Test soms heel voorzichtig uit op een minder zichtbaar plaatsje van het kledingstuk .
  De lengte valt alleszins mee , wie het niet weet zal het niet merken dat het wat ingekort is .
  In combinatie met je outfit is het ” dik ok ” ! Proficiat .

 8. Volgens mij was het een geluk bij een ongeluk 😉 Want ik vind de lengte echt perfect! Ik vind te lange cardigans vaak een beetje ‘sloom’ ogen. Deze lengte is juist helemaal goed!

 9. Ik maakte laatst ook de Claire Cardigan, wat leuk! Ik heb de originele lengte van het patroon behouden, vond het wel eens tof dat het wat langer was. Ook de gebreide zakken heb ik behouden. Maar ik moet zeggen dat de lengte die jij gekozen hebt mij ook wel bevalt. Misschien voor een volgende keer haha. Mijn blogpost van mijn creatie komt aanstaande woensdag online. Leuk stofje heb je ook uitgekozen! Stof op zolder, heel dicht van bij mij, maar raar maar waar nog nooit geweest. Misschien moet ik daar eens verandering in brengen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *