1 jaar FroukeMaakt: een golden outfit en een GIVEAWAY

FroukeMaakt bestaat één jaar. Jawel, één jaar! Niet te geloven. En uiteraard moet dat gevierd worden. Ik maakte niet alleen een nieuwe outfit, maar deel ook cadeautjes uit!

Eén jaar bloggen
Een jaar geleden besliste ik dat ik zou gaan bloggen. Lang heb ik lopen twijfelen, of het wel een goed idee was. Maar ik kon maar proberen, toch? Dus zo geschiedde. De researcher in mij onderzocht het eerst tot in de puntjes. Ik koos een naam, ontwierp een logo en daar was ie dan: www.froukemaakt.be. Nog geen moment heb ik er spijt van gehad. Jarenlang heb ik niets gedaan met mijn creativiteit. En nu ga ik helemaal wild: ontwerpen, naaien, fotograferen, schrijven, promoten, de technische kantjes verzorgen. Ik geniet zo hard van elk aspect. Daarbovenop leer ik constant zoveel bij, op zoveel vlakken, en dat vind ik een fantastisch gevoel. Ik hoop voor de toekomst alleen maar meer van dit!

Dankjewel!
Ik vind het zo ge-wel-dig dat jullie allemaal een kijkje komen nemen op mijn blog. Boven al mijn verwachtingen in heeft FroukeMaakt al heel wat volgers en lezers. Dit maakt me stiekem een beetje trots, maar vooral ook heel erg dankbaar. Bij deze wil ik jullie allemaal superhard bedanken. DANKJEWEL! Niet enkel met woorden, maar ook met een heuse giveaway, maar daarover straks meer!

Golden outfit
Laatst kreeg ik van Liesbeth van Stof Op Zolder (jawel, mijn favoriete stoffenwinkel) een mooi paneeltje van Lotte Martens toegestuurd, om iets leuks van te maken. Lang hoefde ik niet na te denken, ik zou er mijn blogjaardagoutfit van maken! Een kokerrok stond al langer op mijn verlanglijstje, maar werd altijd een beetje uitgesteld. Niet zomaar, nee, zo’n strakke rok valt namelijk een beetje buiten mijn comfortzone. Met mijn holle rug en/of bolle poep én brede heupen, twijfelde ik of dit me wel zou staan. Maar het paneeltje van structuurtricot met gouden spetters was zó perfect voor een kokerrok, geen excuses meer dus!

Uiteraard moest er ook weer een bijpassende shirt gemaakt worden. Blijkbaar hou ik er wel van om setjes te maken. In mijn stoffenvoorraad vond ik nog een donkergrijze punta di roma, met hele fijne streepjes. Ideaal om de felroze rok wat in te tomen en evenwicht te brengen in het geheel. Ik ging opnieuw voor de alom bekende Odette. Geef toe, het is een heel leuk model, maar tegenwoordig is er weinig origineels aan. Dus, dan halen we de originaliteit ergens anders. Ik zette er een borstzakje op, bewerkt met streepjes uit flexfolie. Ik ben er helemaal weg van! Het idee haalde ik uit één van mijn naaivisioenen. Op een totaal random moment krijg ik dan een fantastisch idee. Super vind ik dat! Hebben jullie dat ook?

Kirsty rok La Maison Victor Kirsty rok La Maison Victor Odette top La Maison Victor Odette top La Maison VictorKirsty rok en Odette top La Maison VictorOdette top en Kirsty rok La Maison Victor Kirsty rok en Odette top La Maison Victor Kirsty rok en Odette top La Maison Victor

Patroon rok: Kirsty rok van La Maison Victor
Patroon shirt: Odette van La Maison Victor mei/juni 2017
Stof rok: cadeautje van Stof Op Zolder
Stof shirt: Stof Op Zolder
Flexfolie: Mertens Mercerie

Feest!
Bij een verjaardag horen cadeautjes. Ja, dat lees je goed, cadeautjes, als in meer dan één cadeautje. Ik geef er namelijk twee weg!

Als eerste mag ik van Stof Op Zolder ook zo’n roze Lotte Martens paneeltje (60cm x 140cm) weggeven aan jullie. Ik had er zelf nog een halve meter van de bijhorende stof bij besteld en daar heb ik nog zo’n 30 cm van over, dus dat krijg je er van mij ook bij. Kan altijd handig zijn, dat beetje extra.

Ten tweede mag ik van Stof Op Zolder ook een meter van dit hele fijne See You At Six stofje weggeven. Ik maakte van de donkerblauwe versie al een zomerjurk.

Wil je graag winnen? Laat dan een berichtje na onder deze blog. Vermeld daarin of je voor één (welk?) of beide stofjes deelneemt en wat je ervan zou maken. Natuurlijk vind ik het ook superleuk als je me volgt via Bloglovin, Facebook, e-mail of Instagram, maar dit is geen vereiste om deel te nemen. Deelnemen kan tot zaterdag 8 juli middernacht. Zondag 9 juli kiest de onschuldige computerhand de winnaars en worden deze bekend gemaakt!

En nogmaals: superhard bedankt!
Feestelijke groetjes

Frouke

76 reacties op “1 jaar FroukeMaakt: een golden outfit en een GIVEAWAY”

 1. Wat leuk! Van harte met je blogjaardag!
  En een prachtige outfit is het geworden! Ik doe graag mee met je give-away, maar kan niet kiezen tussen deze twee pareltjes!
  Van de stofjes zou ik een shirtje maken om de print mooi tot z’n recht te laten komen! Of een blousje van dat blauwe stofje, of een rokje… Genoeg ideeen! Nu maar duimen! En nog veel succes met je blog!

 2. Proficiat met je jarige blog! Ik volg je op Instagram. Je outfit is top! Ik kies het blauwe stofje als ik zou winnen. Ons nichtje zou daar heel mooi mee staan als ik er iets leuks van gemaakt heb.

 3. Oh wauw, supercombinatie ! En gefeliciteerd met je jaarlijks bestaan?
  Het Lotte Martens stofje heeft mijn voorkeur want dit is volledig mijn ding, lekker poppy van kleur en met een ‘touch of gold’, prachtig. Ik zou er voor mezelf een bovenstuk uitmaken, al weet ik nog niet onmiddellijk wat, daarvoor heb ik graag eerst de stof in handen 🙂
  Veel succes nog met de blog !

  1. Hihi, vraagteken moest dus uitroepteken zijn ! ! En jaarlijks is niet echt juist gebruikt in de context, wat ik dus wou zeggen: Gefeliciteerd met je 1 – jarig bestaan ! Amai, op zo’n luie zondag kan je precies niet meer goed nadenken 🙂

 4. Super mooi allebei! En de lay-out van je blog ziet er echt professioneel uit, proficiat! Ik doe graag mee voor het roze stofje, kwestie van uit mijn comfort zone te treden 😉

 5. Dikke proficiat met je blogverjaardag! Inspirerende blog! Doe vooral zo verder!
  Een ongelooflijk toffe outfit ook! ❤️ Fan van de rok!
  Beide pakketjes zijn leuk om te winnen natuurlijk!

 6. 1 jaar, proficiat!!?? En ja, ja, ja, wat doe ik graag mee met jouw giveaway!! Allebei de stofjes zijn super en kan niet kiezen…dus ik ding mee voor één van de twee. Wat ik ermee zou maken?! Euhm..mijn to-sew-lijstje is zo lang dat ik eens diep ga moeten nadenken. Maar meestal krijg ik de ingeving pas wanneer ik de stof in mijn handen heb ?

 7. Gefeliciteerd!
  En ik doe graag mee met de give-away.
  Mijn broertje gaat trouwen aan het eind van de zomer. En de dresscode is blauw! Een rokje of jurkje uit dat prachtige stofje van cu@6 lijkt me daarom te gek!
  Veel succes met froukemaakt verder?
  groeten Mariska

 8. Proficiat met je blogverjaardag! Leuke blog trouwens, ik volg je al geruime tijd. Ik doe graag mee met de give away! Kiezen is moeilijk, maar je kokerrok vind ik super!

 9. Hiep hiep hoera! Dikke proficiat!
  Kiezen is altijd een beetje verliezen, zeker als het om twee prachtige stofjes gaat. Omdat kiezen echt moet, dan zou voor de roze gaan om er de Tilda top (LMV) uit te maken.

 10. Kiezen is altijd een beetje verliezen, zeker als het om twee prachtige stofjes gaat. Omdat kiezen echt moet, dan zou voor de roze gaan om er de Tilda top (LMV) uit te maken.

 11. Proficiat en doe zo voort!
  Ik wil heel graag deelnemen voor beide stofjes. Met de roze stof zou ik ook zo een leuke rok willen maken.
  In september start ik met mijn 2de jaar avondonderwijs, rok/pantalon, ik heb direct een leuke stof en een mooi patroon.

  Het blauwe stofje is inderdaad mooi voor een leuk jurkje of t-shirt. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik vind zeker wel iets.

  Groetjes

 12. Proficiat!
  Ik lees je blog graag en je stijl sluit een beetje aan bij de mijne vind ik 😉
  Ik ben wel fan van het roze stofje met gouden detail!
  Veel succes met de komende blogjaren 😉

 13. Eerst en vooral: ooooh my God, zo’n top setje!
  Uiteraard ook proficiat met je blog verjaardag.

  Ik neem graag deel voor beide stofjes. Met het paneeltje zou ik heel mss een beetje copy paste doen ? en het andere daar zou ik een bloesje van maken.

 14. Proficiat en wat een leuk setje heb je gemaakt!
  Het staat je zoooo mooi!
  Ik doe graag mee voor het stofje ven Lotte Martens.
  Want ik vind jouw rok zooo mooi, ik zou graag dezelfde maken.
  Mag dat?

 15. Proficiat met je blogverjaardag!
  Je outfit past goed bij het feestgevoel.
  Ik zou kiezen voor de roze panelstof want een leuk rokje kun je nooit teveel hebben!
  En… doe zo voort, altijd leuk lezen ???

 16. Gelukkige verjaardag (met je blog).
  Je outfit is prachtig en maakt het 1 geheel.
  Hmm, kiezen tussen deze 2 stofjes is moeilijk. Die roze stof zag mijn dochter al (7 jaar) en tja, alles wat roze is, vindt zij mooi 🙂
  Maar die blauwe is ook heel prachtig.
  Laten we deelnemen voor de 2 🙂

  Grtjs Angeline

 17. Happy blogbirthday en ik vind al je maaksels heel erg mooi en vooral zo netjes en zorgvuldig afgewerkt allemaal. (en je hebt de perfecte kokerrokpoep). Nog heel veel succes in al je verdere creaties! En ja roze heeft mijn voorkeur.

 18. Ik ontdek je net, omdat je me begon te volgen op IG en val zowaar met m’n neus in de boter. Ik vind je rok super en doe graag mee voor het roze stofje! Mijn dochter zou erin stralen, volgens mij is het een perfect stofje voor een Blakedress van Mingo & Grace <3

 19. Zo fijn! Proficiat met je blogverjaardag – je mag echt wel trots zijn op je prachtige en inspirerende creaties! Dat er nog heel veel jaren moois bij mogen komen!
  Mocht ik winnen, dan doe ik graag mee voor de roze stof (ik zou er een trui mee maken, zou dat iets zijn?). Nogmaals een dikke proficiat!

 20. Dag Frouke! Proficiat met je jarige blog! Doe zo verder!
  Mij maakt het niet uit welk stofje het zou zijn, ik maak er wel iets prachtig uit!
  Ik zou zeker ook voor een rokje gaan met die roze. Met de blauwe zou ik een topje maken.
  Het mooiste stuk dat je ooit maakte vind ik zeker weten de royal coat! Die staat op mijn lijstje voor deze winter.
  Nog veel verjaardagsknuffels, Veerle

 21. Gefeliciteerd, met je blogverjaardag. Je maakt prachtige dingen. Ik ga voor de rosé stof. Ik zou er ook een rok van maken

 22. Gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan! Als ik een berichtje op Facebook langs zie komen, dan moet ik altijd even klikken. Inspirerend om te zien wat je maakt: meestal helemaal mijn smaak. Blijf vooral doorgaan!

  Ik zou graag het roze Lotte Martens stofje onder handen nemen. Het wordt waarschijnlijk een rok.

 23. Happy Birthday! Daar mag je fier op zijn. Mijn favostofje is het blauwe :-). Een leuk bloesje/topje of zomerjurkje….ideetjEs genoeg. Met roze stofje zou ik mijn nichtje zeker knn verwennen met een leuk rokje :-). Nog heel veel blog- en naaiplezier!
  Liefsvero.blogspot.be

 24. Een dikke proficiat met je blogverjaardag! Wat een superleuke verjaardagsoutfit! Ik ben fan van beide stofjes. Hoogstwaarschijnlijk zouden die gebruikt worden voor jurkjes voor mijn dochtertje. Of misschien toch een jurk/rok voor mezelf. Nog vele blogverjaardagen!

 25. hoera!

  Heel toevallig kwam ik op je blog (en maakte ik schaamteloos je kerstjurkje na, nog steeds mijn mooiste stuk vind ik zelf 🙂 ) Ik hou van allebei de stofje al zou het roze waarschijnlijk meer iets voor mijn dochters worden en het blauwe voor mezelf. Of misschien treed ik ook eens uit mijn comfortzone en paradeer ik binnenkort in een roze rok/top/jurk…

 26. Dikke proficiat met je 1ste blog verjaardag. Ik kies voor het blauwe stofje ik zou er een luchtig zomerbloemen van maken

 27. Proficiat met je blog. Ik doe graag mee voor de stofjes. Ze zijn beide mooi, dus ik kan niet kiezen. Ik zal er waarschijnlijk voor mijn kleindochter te iets van maken. Vriendelijke groeten. Chris.

 28. Wauw, proficiat met 1 jaar blog. En wat een leuke blog om te lezen, ik ben altijd benieuwd naar je nieuwe outfits :-). Ik ding mee om het roze paneelstofje te winnen van Lotte Martens. Aangezien ik fan ben van kokerrokken, de kristy rok, en al even op zoek was naar een leuk stofje voor een nieuwe kristy rok ?

 29. WAW! 1 jaar al. Of nog maar. Naar mijn gevoel ben je er al veel langer 🙂 Ik volg met plezier omdat het eens over volwassenen kleren gaat. En die maak ik ook. Voor mezelf en voor mijn dochter. Niet dat ik de kleinkinderen vergeet. Maar er is wel degelijk een verschil tussen kinderkleren en kleren voor dames. Je outfit is prachtig geworden. Ik doe graag mee voor beide stofjes. Ze zijn alletwee even mooi. Nog veel succes en ik blijf volgen.

 30. Van harte gefeliciteerd. Naaien is een maar er ook nog over bloggen is twee, maar leuk om te doen en je productie te delen. Ik volg je al enige tijd op IG en ben altijd benieuwd waar je mee voor de dag komt. Nu deel je de eerste verjaardag van je blog met een prachtige giveaway. De keuze is niet moeilijk. Ik maak graag kans op de rose stof en ga er een mooie pencil skirt voor mijn jongste dochter van maken. Zij is net in haar baan gestart en is helemaal fan van pencil skirts. Ik heb er al diverse voor haar gemaakt, maar ik weet zeker dat zij deze rose super gaat vinden en met de glitters is een bonus. Zij is gek op alles met een glimmertje erin. Zij zal stralen in de rok.

 31. het zijn beide supermooie stofjes
  van het roze zou ik een kleedje maken voor mij kleindochter ter gelegenheid van de 1ste communie van haar broer
  het blauwe lijkt mij super leuk voor een de mama
  proficiat met je super blog
  een fiere oma

 32. Dikke proficiat met de blogverjaardag ? Altijd een memorabel moment. Dus ga nog lang zo door ? Ik waag mijn kans en zou gaan voor de Lotte Martens. Toegegeven, dat is een stofje waar ik al vaak naar gekeken heb ?

 33. Proficiat Frouke met je blog-verjaardag !
  Hele leuke verjaardag outfit . Dat zakje op je shirt geeft onmiddellijk een tintje meer ! Mooie combinatie . Wat ben je creatief .
  Steeds mooi en zalig om naar te kijken .
  groetjes

 34. Wauw,zo leuk.
  Een kokerrok nog nooit geprobeerd omwille van hetzelfde issue.
  En laten we eens zot doen we doen voor beide stofjes mee.

 35. Van harte gefeliciteerd met je blog! 🙂 Ik vind de rok je supergoed staan hoor! Ik heb eigenlijk hetzelfde model qua holle rug/bolle kont/brede heupen, maar ik vind juist zo’n rok met een los topje erover heel goed passen bij ons model 🙂

 36. Eerst en vooral een dikke proficiat met je 1jaartje ??.
  Ik zou niet kunnen kiezen tussen de twee kleuren. Ik hou ook van felle kleuren maar ik zie ook graag blauw. Win ik niet ni erg want ik vind dat je een prachtig ensemble voor je verjaardag hebt gemaakt.

 37. Dikke proficiat!
  Ik lees met plezier je nieuwe creaties!
  Als ik win zou ik graag voor het “see you at six” stofje gaan :-))

 38. Proficiat met je blog verjaardag. Ik zou van dat roze een bovenstuk maken en van het blauwe een kleedje. Ik kan niet kiezen ze zijn beiden mooi.

 39. Dikke proficiat met je eerste verjaardag!
  Ik waag graag mijn kans en zou van het roze stofje een bovenstukje maken voor mezelf en van het blauwe stofje een zwierkleedje voor één van mijn dochtertjes.
  Doe zo voort en blijf genieten, dat doe ik ook 😉

 40. Proficiat met je blog verjaardag! Doe er nog vele jaren bij!
  Leuke blog, dus ik volg je al ?
  Ik doe graag mee voor beide stofjes. Het roze is inderdaad ideaal voor een rok. Dus dat kan het worden. Het blauwe voor een leuk hemdje! ?

 41. Oh, gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik zag je net passeren op Facebook, want ik kende je nog niet, maar ondertussen heb je een volger op Bloglovin bij 🙂 Supertoffe blog!
  Ik doe ook graag mee voor de roze stof. Een kléin beetje buiten mijn comfortzone, maar zó prachtig dat ik daarvoor graag mijn grenzen aftast en verleg 🙂

 42. Oh wat leuk! In dat tweede stofje zie ik wel een belladonne dress van deer and doe of zelfs een nieuwe handtas! Jaja, mijn handen gaan ervan jeuken!

 43. Super tof zeg, zo’n roze rok. Het staat je prachtig. Proficiat met je eerste blogverjaardag, dat er nog vele mogen volgen!
  Voor de giveaway waag ik graag mijn kans voor het Lotte Martens stofje ;-).

 44. Super leuke outfit! Ik ben een beginner die volgend jaar start in mijn tweede jaar. Ik heb mij voorgenomen om veel kleren te maken (onder andere de odette t-shirt die ik al eens gemaakt heb). Het zijn beide hele mooie stofjes, dus neem ik deel voor de beide stoffen. Hopelijk staat het geluk aan mijn kant. Een hele dikke proficiat met de verjaardag van je blog en wat ben ik blij dat ik jou blog gevonden heb ? Groetjes Julie

 45. Proficiat , en wat een leuke outfit .ik zou gaan voor de super leuke roze Lotte Martens stof . Ik zou er ook de Kirsty rok van maken voor mezelf eentje voor minime ( mijn dochter ). Roze is namelijk net onze lievelingskleur .

 46. Hallo Frouke,
  Proficiat met je blogverjaardag!
  Ik vind dat je supermooie dingen voor jezelf maakt, altijd leuk om inspiratie op te doen voor wat selfish sewing (en dus eens niet voor kinderen 🙂 )
  Ik doe graag mee voor beide stofjes!

  Groetjes,
  Lore

 47. Super gefeliciticeerd! Wat fijn toch dat bij een verjaardag altijd kadootjes horen en soms ook nog uitdeelkadootjes ! Ik ben fan van de roze Lotte M. En als je het niet erg vindt wil ik ook een koker rok maar met een ander bloesje xx

 48. Dikke proficiat met je blog. Creaties bekijken en lerrn van een ander, blijft super.
  Met de blauwe stof zie ik mezelf al iets maken voor de eigen kleerkast. De roze leent zich perfect voor een kinderoutfit dus met beiden zou ik dolgelukkig zijn.

 49. Eerst en vooral proficiat! En wat een mooie outfit!
  Ik vind beide stofjes prachtig, het maakt me dus niet uit welke het wordt. Bloesjes of jurkjes of misschien een jumpsuitje. Opties te over wat ik er mee zou doen.

 50. Proficiat!! Frouke met je blog! wat ben je slank met je kokerrok wat een collectie opeen jaar! je blouse is appart met dat zakje het heeft iets doe zo voort!!!

 51. Hai Frauke,
  Wat een originele prachtige set heb je gemaakt alweer! Met die streepjes, hoe verzin je het, super.

  Dikke proficiat met je blogverjaardag! Je hebt mij mee over de streep getrokken, om ook te gaan bloggen, toen we via een FB groep over de Vilette-jas aan het keuvelen waren. Blijf vooral naaien en schrijven.

  Mocht ik winnen, dan graag de Lotte Martens. Veel succes nog. Groetjes.

 52. Gefeliciteerd met deze eerste mijlpaal!!!
  Ik kwam vorige week voor het eerst op je blog en kom niet uitgekeken!
  Wat n leuke kleding maak je!! Dit outfit vind ik geweldig, eenvoudig, maar door de kleuren en details (streepjes in goud) super gaaf!!!! ik kijk dus nog niet zo lang bij je mee, maar doe toch graag mee met de uitdeel kadootjes ?ik vind die roze stof gewéldig, maar de blauwe ook ontzettend lief voor een jurkje.
  Groetjes lizette

 53. Gefeliciteerd en leuke blog!
  Ik vind allebei de stoffen super leuk. Zelf al zo’n setje gemaakt rok en Odette shirt. Met deze stoffen zou ik er graag nog meer willen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *