Royal coat

Villette la maison victor

Vorig jaar maakte ik een okergele mantel, mijn allereerste mantel. Toen een enorme uitdaging als prille beginner. De mantel wordt nog altijd met veel trots gedragen, maar deze winter begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde er eentje in een iets minder opvallend kleurtje. 

Zonder te weten welk model het zou worden, bestelde ik een donkerblauw mantelstofje, wat eenmaal bij mij thuis gearriveerd, ook nog eens heel erg zacht en aaibaar bleek te zijn. Op mijn gemak ging ik op zoek naar een patroontje, want er was toch niet meteen tijd om een jas in mekaar te steken. Het moest een losvallend model worden, waarvan het voorpand in twee verdeeld is en de zakken zijn ingewerkt in die naad en de zijnaad (de onderstaande foto’s zeggen meer dan deze woorden). Een kant en klaar patroon vond ik niet, maar in de laatste La Maison Victor stond een model waarmee ik wel aan de slag kon: de Villette.

Het voorpand werd in twee gesplitst en de zakken werden aangepast. Ook voor de voering had ik een visie, die moest bordeaux worden. Donkerblauw en bordeaux, dat zou een prachtige combinatie worden. Helaas had de winkel niet het bordeaux dat ik in mijn gedachten had. Ik ging voor een iets ander soort rood, maar eveneens erg mooi. Het beleg en de voeringstof werden gescheiden door een gouden paspel. Dat zou niet alleen mooi zijn, mijn vorige mantel had het ook! Hét kenmerk van de FroukeMaakt-mantels. Tot nu toe toch, we zullen zien wat de toekomst brengt. Ik naaide de voeringstof op de zakken en vond de combinatie donkerblauw met rood er verdacht koninklijk uitzien. Twijfels sloegen een beetje toe. Is dit er niet wat over? Zou het eruit zien alsof ik was weggelopen uit de koninklijke familie als ik deze jas draag? Ik besloot dat ik beter gewoon kon afmaken wat ik begonnen was. We zien wel.

De jas was zo goed als af en vriendlief passeerde mijn naaiatelier (lees: eettafel). Hij bleef even staan, bekeek de jas eens goed en zei: ‘een royal coat!’. Hij bevestigde dus wat ik al dacht. En hoewel de combinatie er inderdaad een beetje royal uitziet, vind ik hem toch erg leuk geworden. Hij staat leuk, is heel fijn om te dragen en de rode voering zorgt voor een kleine verrassing.

Villette la maison victorVillete la maison victorVillette la maison victorVillette la maison victorVillette la maison victorVillette la maison victor

Stof: Stof op zolder
Voering: Stoffen van Leuven
Paspel: Mercerie Mertens
Patroon: Vilette jas uit La Maison Victor januari/februari 2017

20 reacties op “Royal coat”

  1. Mooie jas, prachtig gemaakt, dit mag ik graag zien!
    koordje/biesje langs het beleg en voering, lusje m.a. mooie stof.

  2. Een mooie jas met een leuke afwerking (paspelidee dat ik graag overneem). Mijn jas wordt een lentejas.
    Veel geniet ermee! ❤️

  3. Prachtig gedaan, ik ben er nog niet aan toe om een jas te maken maar ik ga deze maand de Jackie vest van LMV uitproberen. Proficiat en bedankt dat we mogen meegenieten van je prachtige creaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *