Raglan met een strikje

raglan met een strikje
De winter komt eraan, ook al voelt het alsof ze er al is. Dus tijd om de garderobe aan te vullen met wat leuke truien. Je kan er nooit genoeg van hebben. In mijn kleine stoffenverzameling had ik geen sweaterstofjes meer liggen, op zoek naar iets nieuws dus!Ik ben een online-shopper. Niet alleen omdat ik dat heel erg gemakkelijk vind, maar ook omdat een winkel of een beurs niet werkt voor mij. Om één of andere reden word ik er nerveus van en voel ik me overweldigd. Talloze keren ben ik vol enthousiasme een winkel of beurs binnengestapt om er veel te snel terug buiten te komen zonder enig resultaat. Ik heb me er maar bij neergelegd dat het niets voor mij is. Online winkelen geeft me rust en vooral overzicht. Groot fan van de talloze filteropties!
En toch… Een tweetal weken geleden was ik in Gent en omdat ik op zoek was naar sweaterstofjes, waagde ik het erop om eens een stoffenwinkel binnen te gaan. En ja hoor, een primeur (écht waar!), ik kwam buiten met twéé stofjes! Eén van die stofjes was een muntgroene sweaterstof, perfect voor een nieuwe trui.

Hoewel ik al ik heel wat zelfgemaakte truien in mijn kast heb hangen, heb ik in het anderhalve jaar dat ik naai, nog nooit een raglan-trui gemaakt. Shame on me. Daar was het dus dringend eens tijd voor (primeur nr 2!). Het muntgroene stofje was er ideaal voor, maar vroeg toch nog om een extraatje. Eerst zag ik een rij knoopjes op de rug, maar algauw werd dit overtroffen door het idee van een lieflijk strikje. Een simpel raglan-patroontje kreeg een v-tje en twee lintjes achteraan. Ik ben klaar voor de koude winterdagen!

raglan met een strikje raglan met een strikje raglan met een strikje raglan met een strikjeraglan met een strikjeStof: Artevelde stoffen
Patroon: Knipmode

17 reacties op “Raglan met een strikje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *