Goldiespots

dsc_0619bIk begin zo wat het gevoel te krijgen dat ik een zwak heb voor goud. Nog niet zo lang eigenlijk, sinds een jaar misschien… Ik ben niet alleen overgeschakeld van zilveren naar gouden kerstballen in mijn boom (ja, hij staat al), maar ook in mijn kledingstukken zijn talloze gouden accenten terug te vinden.

Het begon allemaal met een klein stukje gouden paspel in mijn feestjurk van vorig jaar. Mijn wintermantel kreeg toen eveneens gouden paspel tussen beleg en voering. Ook gouden garen werden uitgetest, wat niet zo evident was trouwens. Vervolgens werden er ook stofjes met gouden accenten en dergelijke aangekocht. Er zit in mijn voorraad zelfs een stofje volledig in een gouden kleurtje, maar daar ben ik precies nog niet klaar voor.

Maar goed, één van de stofjes die ik kocht was zwart met kleine, gouden vlekjes. Er zit ook een leuke structuur in, als je goed kijkt, zie je het op de foto. Een prachtig stofje. Ik zag het meteen voor me. Een casual trui met een korte, gouden (jawel) sierrits op de rug en onderaan in de zijnaden een kleine split. Zo gezegd, zo gedaan. Bijna toch. Want het was de eerste keer dat ik een zichtbare rits plaatste. Wat een prutswerk om die rits mooi in te zetten. Zeker voor een perfectionist als mezelf. Maar! De oplossing voor dit kleine probleem zat eigenlijk gewoon in mijn naaikoffer. Wondertape. Helaas dacht ik hier pas aan na een eerste interventie met mijn tornmesje. Ik stoefte er eerder al eens over en nu ga ik dat weer doen. Geweldig hoe de tape die rits zo netjes op zijn plaats houdt tijdens het stikken.

Het resultaat is precies zoals ik me het voorstelde. Dit is een trui die veel gedragen zal worden! Ziehier mijn goldiespots-trui.

Knipmode trui Knipmode trui Knipmode trui Knipmode trui

Knipmode truidsc_0654dsc_0676

Als kers op deze outfit… een paar bijpassende schoenen!

Stof: Artevelde stoffen
Patroon: aangepast patroon uit Knipmode bijlage oktober 2015 / 107

20 reacties op “Goldiespots”

  1. Mooi is dat! Ik zou het ook zo kopen..
    Mag ik vragen waar je die rits gevonden hebt? Ik zoch er deze zomer een mooie voor in een blouse maar vond niet echt wat ik zocht. En nu zie ik deze.
    Groet,

  2. Wat zijn je posts toch inspirerend 😀 Ik heb vorig jaar een zwart stofje met gouden stipjes gekocht, maar ik wist niet zo goed wat ik er mee wilde maken. Het stofje is ook best doorzichtig. Ik dacht aan een blouse, maar een kraagje en mouwsplits met het fladderstofje wordt volgens mij een drama… Maar een simpele blouse/shirt met rits aan de achterkant (leuk gekozen die gouden zichtbare rits!) lijkt mij eigenlijk ook een heel goed idee!

    1. Superfijn te lezen dat je mijn posts zo inspirerend vindt, dankjewel 😀 Ik hou van leuke details in de kledij die ik maak. Een rits, strikje, lint, … voegt aan een simpel model altijd net dat extraatje toe. En soms hebben stofjes zelfs geen extraatje nodig en komen ze het best tot zijn recht in combinatie met een simpel model. Jouw stofje lijkt mij er wel eentje waarmee deze richting kan uitgaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *